marți, 14 octombrie 2008

Versete coranice

223. Sotiile voastre sunt ogor (169) pentru voi. Veniti la ogorul vostru cand si cum voiti, insa pregatiti-va sufletele voastre mai inainte de aceasta si fiti cu teama de Allah si sa stiti ca va veti intalni cu El! Si binevesteste credinciosilor! (170)


4:34. .....Pe acelea de a caror neascultare va temeti, povatuiti-le, parasiti-le in paturi si loviti-le (33) ! Dar daca ele [revin si] asculta de voi, atunci nu mai cautati pricina impotriva lor. Allah este Cel mai Inalt, Maret ['Aliyy, Kabir] (34) .

24:2. Pe cea care preacurvete si pe cel care preacurveste biciuiti-i pe fiecare cu cate o suta de lovituri. (4) si sa nu va apuce mila de ei in implinirea legii lui Allah, daca voi credeti în Allah si în Ziua de Apoi! si un grup de dreptcredinciosi sa fie martori la pedepsirea lor!

4:89. Ei ar vrea ca voi sa nu credeti, asa cum nici ei nu cred, astfel incat sa fiti deopotriva. Nu va luati dintre ei partasi(crestini si evrei), pana ce ei nu vor purcede pe calea lui Allah! Dar daca ei intorc spatele, prindeti-i si omorati-i, oriunde-i veti afla! Si nu vã faceti dintre ei nici partas, nici ajutor,

9:123 123. O, voi cei care credeti! Luptati împotriva necredinciosilor de
langã voi! Ei sa gaseasca in voi asprime! Si sa stiti ca Allah este alaturi de cei care au frica!

47:4. Atunci cand ii întalniti [in lupta] pe aceia care nu cred, loviti gaturile lor, iar cand ii slabiti pe ei, legati-i strasnic in lanturi! (4) Apoi,indurare, fie rascumparare, pana ce rãzboiul se sfarseste. Astfel,de ar voi Allah, El s-ar rãzbuna pe ei. Insa El va incearca pe unii prin
altii (5) . Iar acelora care sunt ucisi pe calea lui Allah (6) El nu le va lasa
faptele lor sa fie in desert.

9:5 . Iar cand se vor incheia lunile cele sfinte , atunci omorati-i pe idolatri oriunde ii aflati! Prindeti-i , impresurati-i si intindeti-le lor orice cursa ! Insã daca ei se caiesc , implinesc Rugaciunea si achita Dania [taxa pentru crestini si evrei], atunci dati-le lor drumul, caci Allah este Iertator, Indurator !

9:73 . O, Profetule! Lupta impotriva necredinciosilor si fatarnicilor si fii aspru cu ei! Gheena va fi salasul lor si ce sfarsit trist [vor avea ei]!

4:74 Sa lupte,asadar, pe calea lui Allah aceia care dau viata lumeasca de acum pentru Viata de Apoi!Iar aceluia care lupta pe calea lui Allah,de va fi ucis sau de va birui,Noi ii vom da mare rasplata!

9:111 Allah a cumparat de la binecredinciosi sufletele lor si bunurile lor,in schimbul Raiului ,si astfel ei lupta pe calea lui Allah ,omorand si fiind omorati.

Bukhari (52:54) Mi-ar placea sa fiu martir in cauza lui Allah ,apoi sa fiu inviat si apoi sa fiu martirizat ,si apoi sa fiu inviat din nou si apoi sa fiu martirizat din nou

Muslim (20:4678) In timpul bataliei cu Uhud,Mohammed era disperat sa ii impinga la lupta pe barbati.A promis paradisul celor care ar fi dispusi sa se martirizeze ...

Muslim (20:4681) Cu siguranta,portile raiului se afla sub umbra sabiilor


8/12
[Aduceti-va aminte] cand Domnul tau le-a revelat ingerilor: "Eu sunt cu voi! Intaratati-i, asadar, pe cei care cred! Eu voi arunca spaima in inimile celor care nu cred! Loviti-i, deci , peste gaturi si loviti-i peste toate varturile degetelor!

5/33 iata rasplata acelora care lupta impotriva lui Allah si a trimisului sau si cauta sa semene pe pamant stricaciune este ca ei vor muri omorati sau rastigniti pe cruce sau li se vor taia mainile si piciarele crucis sau vor fi alungati din tara. Aceasta va fi pentru ei rusine in lumea deacum, iar in Lumea de Apoi vor avea ei parte de chin mare,

47/4 Atunci cand ii intalniti in [lupta] pe acei care nu cred, loviti gaturile lor, iar cand ii slabiti pe ei, legati-i strasnic in lanturi! Apoi, fie indurare, fie rascumparare, pana ce razboiul se sfarseste. Astfel, iar de ar voi Allah, El s-ar razbuna pe ei. Insa El va incerca pe unii prin altii. iar acelora care sunt ucisi pecalea lui Allah El nu le va lasa faptele lor sa fie in desert.

9/5 Iar cand se vor incheia lunile cele sfinte, atunci omorati-i pe idolatri oriunde ii aflati! Prindeti-i, impresurati-i si [b]intindeti-le lor orice cursa!...[/b]

8/7...Allah a voit sa adevereasca adevarul cu vorbele sale si sa-i nimiceasca pe necredinciosi pana la ultimul.

9/29 Luptati impotriva acelora care nu cred in Allah si nici in iua de Apoi si nu opresc ceea ce Allah si trimisul sau au oprit si nu impartasesc religia adevarului, dintre aeia carorea li s-a dat Cartea, pana ce ei nu vor plati tribut cu mana lor, fiind ei supusi [legilor].

8/12 [Aduceti-va aminte] cand Domnul tau le-a revelat ingerilor:"" Eu sunt cu voi! Intaritii, asadar, pe cei care cred! Eu voi arunca spaima in inimile celor care nu cred! Loviti-i, deci, peste gaturi si loviti-i peste toate varfurile degetelor!

8/57
Asadar, daca tu ii dovedesti in razboi, alunga-i [speriindu-i] cu ei pe cei care vin in urma lor! Poate isi vor aduce aminte!
Nici un Profet nu ar fi trebuit sa aiba prizonieri pana [nu ar fi invins], macelarind pe pamant. Voi voiti bunurile acestei lumi, in vreme ce Allah voieste [pentru voi] Lumea de Apoi, iar Allah este puternic si intelept.

24/ 55 Allah le-a fagaduit acelora dintre voi care au crezut si au savarsit fapte bune sa-i faca pe ei stapani pe pamant, asa si cum i-a facut stapani si pe cei de dinaintea lor, si sa dea forta religiei lor, pe care El a acceptat-o pentru care ei sa le schimbe teama lor cu siguranta. " Pentru ca ei ma adora pe mine si nu-mi fac mie ca asociati nimic!" Si aceia care vor mai fi necredinciosi dupa asta, aceia sunt nelegiuiti.

48/28 El este cel care l-a trimis pe trimisul sau cu indreptare si religia adevarului pentru ca sa o faca sa triumfe asupra intregii religii.
9/123 O, voi cei care credeti! Luptati impotriva necredinciosilor de langa voi! Ei sa gaseasca in voi asprime! ...

21/44 Ba Noi le-am daruit acestora si parintilor lor placeri trecatoare, si au avut parte de viata lunga. Dar oare nu vad ei ca Noi venim asupra pamantului pe care il ingustam din toate partile? Si oare ei vor fi biruitori?

7/4 Cate cetati am nimicit Noi Si pedeapsa Noastra le-a lovit in timpul noptii sau cand ei dormeau, la vremea pranzului.

100/1-5 Pe alergatori gafaind, ce scot scantei, si pornesc atac dimineata, starnind colbul, si patrund ei in mijocul multimii!


33/26, 27 El I-a lasat pe cei care i-au ajutat dintre oamenii cartii sa coboare din cetatile lor si a aruncat spaima in inimile lor. Pe o parte dintre ei i-ati omorat, iar o alta parte dintre ei i-ati luat in captivitate.
El v-a dat voua un pamant pe care voi nu l-ati mai calcat nici o data.

2/59 El este cel ce i-a scos pe cei care nu au crezut dintre oamenii Cartii din caminele lor in prima pribegie. Nu ati crezut ca vor iesi, iar ei si-au inchipuit ca cetatile lor ii vor apara de Allah. Insa Allah a venit la ei de acolo de unde ei nu se asteptau si a aruncat spaima in inimile lor. Si ei au daramat casele lor cu propriile maini si cu mainile dreptcredinciosilor.

3/151 Noi vom semana spaima in inimile celor care tagaduiesc, pentru ca i-au asociat lui Allah idoli, fara ca El sa fi trimis nici o dovada pentru aceasta, iar salasul lor va fi Focul.

33/9 O, voi cei care credeti! Aduceti-va aminte de harul lui Allah asupra voastra cand au venit ostenii asupra voastra si cand Noi am trimis asupra lor un vant si osteni pe care voi nu i-ati vazut.
8/7...Allah a voit sa adevereasca adevarul cu vorbele sale si sa-i nimiceasca pe necredinciosi pana la ultimul.
!

8/ 15,16 O, cei care redeti! Daca va intalniti cu cei care nu cred [si sunt ] in mers la lupta, nu le intoarceti spatele, [fugind]!
iar asupra celor ca in ziua aceea le vor intoarce spatele [fugind]- in afara de cei care fac un ocolis pentru lupta sau deaceia care se indreapta spre o alta ceata - se ca abate mania lui Allah, iar salasul lor va fi Gheena! Si ce cumplita soarte [vor avea ei]!

8/39 Si luptati impotriva lor pana ce nu va fi ispita si pana ce religia ca fi in intregime pentru Allah! iar de se vor opri, Allah este cel care vede bine ceea ce fac ei.

8/45 O, voi care credeti! Cand intalniti o oaste [de dusmani], fiti statornici si pomeniti-l pe Allah mult, pentru ca voi sa izbanditi!
8/57 Asadar, daca tu ii dovedesti in razboi, alunga-i [speriindu-i] cu ei pe cei care vin in urma lor.

8/59 Si sa nu-si inchipuie niciodata cei care nu cred ca ei au scapat, caci ei nu vor putea nici o data sa ne impiedice!

8/60 Deci pregatiti [pentru] lupta impotriva lor tot ce puteti din forta si cai inseuati, cu care sa-i speriati pe dusmanul lui Allah si pe dusmanul vostru si pe altii decat acestia, pe care voi nu-i stiti, dar pecare Allah ii stie, Si tot ceea ce voi cheltuiti pe calea lui Allah va fi dat inapoi pe deplin si nu veti fi neindreptatiti.

8/71...si a dat El putere asupra lor...

4/77 ..."Doamne, de ce ne-ai poruncit noua lupta? de ce nu ne-ai pasuit pana la un termen apropiat?...

4/ 71 O, cei care credeti! Luati in seama si purcedeti la lupta in grupuri sau purcedeti [la lupta] cu toti o data!

67/20 Cine este acela care sa fie pentru voi ostire ce va ajuta impotriva celui milostiv? necredinciosii nu sunt decat intr-o amagire.
48/15 Cei care raman de obicei in urma vor zice atunci cand voi purcedeti la prazi ca sa le luati:" lasati-le pe noi sa va urmam!" ...

47/20 Aceia care cred zic: "De-ar fi trimisa o Sura!" dar cand este revelata o sura limpede, in care este pomenita lupta, ii vezi pe cei care au o boala in inimile lor privind spre tinecu privirea aceluia care este lesinat, la apropierea mortii.

9/25 Allah v-aajutat sa biruiti in numeroase locuri. Si in ziua de la Hunayan, cand ati fost mandri de numarul vostru mare, insa el nu v-a fost de folos intru nimic. Si ingust vi s-a parut voua amantul, macar ca el era intins. Apoi ati intors spatele, fugind.

9/26 Apoi , Allah a pogorat linistea sa asupra trimisului sau si asupra drept credinciosilot si a trimis osteni pe care nu i-ati vazut si i-a chinuit pe cei care nu credeau. Aceasta este rasplata necredinciosilor!

9/41Purcedeti usor ori grei si luptati cu averile si sufletele voastre pe calea lui Allah!

Sclavie si hotie

8/1 Ei te intreaba despre prazi. Spune: "Prazile sunt ale lui Allah si ale trimisului!" Si fiti cu fara frica de Allah, fiti cu pace intre voi...

48/19 Ca si cu prazi numeroase, pe care ei le vor aduna. Allah este Puternic si intelept.

59/7 Cea ce Allah a daruit Trimisului sau ca prada de la locuitorii cetatilor, aceasta apartine lui Allah si trimisului sau...

8/69 Deci mancati voi din cele ce le-ati luat ca prada, daca ele sunt ingaduite si bune, si fiti cu frica de Allah...

4/94 ...ravnind voi la bunatatile vietii lumesti, caci Allah are prazi multe.

48/19, 9/ 103, 59/ 6, 8/1, 8/40, 8/68, 8/68, 8/69, 4/94


Crestini

5/17 Necredinciosi sunt aceia care zic:" Dumnezeu este mesia, fiul Mariei...

5/51 O, cei care credeti! Nu-i luati pe iudei si crestini ca aliati! Ei sunt alitati unii cu altii. Aceia dintre voi care vi-i faceti aliati sunteti ca si cum ati face parte dintre ei...

5/72 Necredinciosi sunt aceia care spun: "Dumnezeu e mesia, fiul Mariei!"...

Bukhari Volume 4, Book 54, Number 460:
Narrated Abu Huraira:

Apostolul lui Allah a spus:Daca sotul isi cheama sotia in pat iar ea il refuza si il face sa se duca la culcare nervos,ingerii o vor blestema pana dimineata.

33:50O,Profetule!Noi iti ingaduim tie sotiile tale,carora tu le dai zestre,precum si pe acelea care se afla sub stapanirea dreptei tale,pe care Allah ti le-a daruit ca prada,precum si pe fiicele unchiului tau dupa tata si pe fiicele matusii tale dupa mama,care au purces impreuna cu tine si asemenea orice femeie dreptcredincioasa care se daruieste ea insasi Profetului ,daca doreste Profetul sa o ia in casatorie,acesta este un privilegiu nuami pentru tine..
51 Tu poti lasa sa astepte pe cine voiesti dintre ele si tu poti primi la tine pe cine voiesti .Si nu este nici un pacat pentru tine,daca tu chemi la tine una din cele pe care le-ai indepartat.

Sunaan Abu Dawud: Book 11, Number 2161:

Povestita de Aisha, Ummul Mu'minin:
Eu si Apostolul lui Allah obisnuiam sa ne intindem pe o patura noaptea in timp ce aveam menstrautie. Daca ceva de la mine l-ar fi manjit, el spala acel loc (care era murdarit), si nu spala mai departe. Daca ceva de la el ii manjea hainele, el spala acel loc si nu spala mai departe de acel loc, si se ruga cu aceea (haina).

Sahih Bukhari: Volume 7, Book 62, Number 136:

Povestita de Jabir:
Obisnuiam sa practicam coit intrerupt in timp ce Coranul era revelat. Jabir a adaugat: Obisnuiam sa facem coit intrerupt in timpul vietii Apostolului lui Allah in timp ce Coranul era Revelat.

Sunaan Abu Dawud: Book 34, Number 4210:

Profetului lui Allah nu ii placeau 10 lucruri,culoarea galbena,parul vopsit gri,sa poarte un inel de aur cu pecete,....... retragerea penisului inainte de a ejacula sperma, in cazul femeii care ii este sotie si in cazul femeii care nu ii este sotie, sexul cu o femeie care alapteaza; dar nu le-a declarat interzise.

9/29 Luptati impotriva acelora care nu cred in Allah si nici in Ziua de Apoi si nu opresc ceea ce Allah si Trimisul Sau au oprit si nu impartasesc religia Adevarului,dintre aceia carora li s-a dat Cartea(crestini si evrei)pana ce ei nu vor plati tributul cu mana lor,fiind ei supusi legilor!

2:216 V-a fost prescrisa lupta,chiar daca ea va este neplacuta.

3:121 Adu-ti aminte O Mohammed,cand ai plecat dimineata de la familia ta,pentru a stabili credinciosilor locurile de lupta

3:142 Sau ati crezut voi ca veti intra in Rai fara ca Allah sa-i stie pe cei care au luptat dintre voi si sa-i stie pe cei care au fost statornici?

3:143 Bineinteles,voi doreati moartea inainte de a o intalni,dar acum ati vazut-o,ati privit la ea cu ochii vostri.

2:178 O voi cei care credeti,v-a fost prescris talionul pentru cei ucisi:slobod pentru slobod,rob pentru rob,muiere pentru muiere.

3:169 Sa nu crezi ca cei care au fost ucisi pe calea lui Allah(martirii) sunt morti!Dimpotriva,ei sunt vii la Domnul lor si sunt bine daruiti(din roadele Raiului)

4:71 O,voi cei care credeti!Luati seama si purcedeti la lupta in grupuri sau purcedeti la lupta cu totii deodata!

4:77 Nu i-ati vazut pe aceia carora li s-a zis:”Retineti-va mainile voastre de la lupta,pliniti Rugaciunea si achitati Dania”?Apoi,cand li s-a poruncit lupta,o parte dintre ei au ajuns sa se teama de oamni,ca si cand ar fi incercat teama de Allah sau o teama chiar mai puternica si au zis : “Doamne ,de ce ne-ai poruncit noua lupta?De ce nu ne-ai pasuit pana la un termen apropiat?

4:84 Lupta-te pe calea lui Allah-tu nu esti raspunzator decat pentru tine!-si indeamna-i pe dreptcredinciosi la lupta!

4:89 ..Nu va luati dintre ei partasi ,pana ce ei nu vor purcede pe calea lui Allah!Dar daca ei intorc spatele,prindeti-i si omorati-i,oriunde-i veti afla!Si nu va faceti dintre ei nici partas,nici ajutor

4:90...Dar daca se departeaza ei d evoi si nu lupta impotriva voastra si va arata supunere,Allah nu va mai da voua cale impotriva lor